Blog

kotlety

Jak przygotować soczyste kotlety?

Kotlety są najbardziej popularnym daniem w wielu krajach, w tym w Polsce. Lubiane przez dzieci i dorosłych, często goszczą na naszych stołach. Można jednak śmiało stwierdzić, że kotlet kotletowi nierówny i wiele zależy od tego, w jaki sposób zostanie przyrządzony. Istnieje mnóstwo sposobów na przetworzenie mięsa w taki sposób, aby było chrupiące z zewnątrz i soczyste w środku.

Czytaj więcej

zeberka

Z jakiego mięsa robi się najsmaczniejsze żeberka?

Smak żeberek w bardzo dużym stopniu zależy od tego, z jakiego gatunku mięsa pochodzą. Ważne jest również odpowiednie doprawienie i przyrządzenie tego kawałka mięsa. Żeberka są bardzo uniwersalne, nadają się zarówno do pieczenia, jak i do duszenia, grillowania bądź jako element zupy. W Stanach Zjednoczonych żeberka są bardzo często spożywanym produktem – chrupiące z zewnątrz i miękkie, soczyste w środku kawałki żeberek podawane są z sosem BBQ.

Czytaj więcej