O zakładzie przetwórstwa mięsnego Demeter w Kamieńsku – masarnia

mięso grilowane

Firma Demeter z Kamieńska w województwie łódzkim od wielu lat rozwija swoją działalność związaną z przetwórstwem mięsnym, dostarczając świeże i smakowite wyroby. Trafiają one na stoły w całej Polsce, zachwycając wybornym smakiem. Stają się podstawą codziennych jadłospisów oraz odświętnych dań. Urozmaicają menu i stanowią doskonale źródło wartości odżywczych. Nasze mięso wołowe, wieprzowe, drób oraz wyroby wędliniarskie to po prostu kulinarna doskonałość, której doświadczać można w każdym kęsie!

Jaka jest nasza historia?

Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe „DEMETER” zostało założone w sierpniu 1992 roku. Miało swoją siedzibę w budynkach oraz na terenie należącym do Gminnej Spółdzielni Samopomoc Chłopska w Kamieńsku. Początkowo w przedsiębiorstwie zatrudnionych było dwudziestu wykwalifikowanych pracowników, a wolumen produkcji wynosił tonę wyrobów dziennie. W następnych latach Zakład szybko się rozbudowywał i stopniowo zwiększał swoje zdolności produkcyjne. Za „nową erę” PPHU „Demeter” Sp. J. można uznać rok 2000, w którym właściciele zdecydowali się wykupić grunt, jak również budynki od Spółdzielni Gminnej w Kamieńsku. Rozpoczęto także gruntowną przebudowę całego zakładu. Całkowicie zmodernizowano zarówno część ubojową i rozbiorową, jak również halę produkcyjną, dostosowując zakład do wszystkich wymagań stawianych przez Unię Europejską oraz polskie przepisy w obszarze Prawa żywnościowego. W kolejnych latach zakład stale się rozwijał, inwestowano w zakup nowoczesnych maszyn, powiększała się powierzchnia produkcyjna poprzez dobudowanie kolejnych hal, sukcesywnie otwierano kolejne, własne punkty sprzedaży, a także rozszerzano asortyment o kolejne grupy produktów.

Wdrożyliśmy system HACCP

W przedsiębiorstwie „Demeter” produkcja prowadzona jest zgodnie z przepisami prawa żywnościowego obowiązującymi w Polsce, aby zachować należyte bezpieczeństwo zdrowotne wytwarzanych wyrobów gotowych. Przeprowadzone szkolenia pracowników w zakresie bezpieczeństwa i higieny produkcji oraz odpowiednie wyposażenie zakładu, pozwoliło wdrożyć zasady Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP) i Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP), a w konsekwencji wprowadzić system HACCP, którego przestrzeganie jest kontrolowane przez stały nadzór weterynaryjny.

Co nas wyróżnia?

Nadrzędnym celem właścicieli zakładu jest oferowanie konsumentom wyrobów, które cechują się wysoką jakością i niepowtarzalnym smakiem. Przywiązują zatem szczególną wagę do jakości pozyskiwanych surowców zwierzęcych. Stawiają głównie na regionalnych i sprawdzonych dostawców, przyczyniając się w ten sposób do rozwoju lokalnych gospodarstw rolnych. Właściciele podążają za nowoczesną technologią i bazują na aktualnej wiedzy dotyczącej technologii żywności, jednak najistotniejsze jest dla nich zachowanie tradycyjnych walorów smakowych oferowanych produktów.

 

 

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności.
Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej.
Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.